Ommen, Hammerweg 45
 
 • TypeVrijstaand
 • Woonoppervlakte178 m²
 • Perceelgrootte6248 m²
 • Slaapkamers4
 • Aangeboden sinds02-03-2020
Vraag bezichtiging aan

Omschrijving

Dit royale rietgedekte landhuis is gelegen op een geliefde locatie, binnen de bebouwde kom ten Zuiden van de Vecht. Na bij het station en op fietsafstand van het gezellige centrum van Ommen.
Het mooie van de ligging is dat het gelegen is in een bosrijk gebied en dat u vanuit huis direct prachtige wandelgebied kan inlopen. Door het grote perceel totaal 2288 m2 en de ligging van de woning op ruime afstand van de doorgaande weg geven de verschillende terrassen maximale privacy en rust. Door de ruime afstand van de bomen op het perceel biedt de woning veel lichtinval.
Bij de bouw van de woning zijn duurzame materialen gebruikt o.a. Meranti houten kozijnen en Merbau houten deuren. In de woning zijn de nodige energiebesparende maatregelen toegepast, waaronder spouwisolatie en dubbelglas. De woning biedt o.a. een SLAAPKAMER EN BADKAMER OP DE BEGANE GROND. En op de verdieping nog een badkamer en 3 slaapkamers( eenvoudig 4 slaapkamers te creëren). Daardoor is de woning ideaal voor zowel senioren als gezinnen met kinderen.
Naast bovengronds een woonoppervlakte van 178 m2, biedt de woning u ook nog eens 130 m2 volledig onder kelderde ruimte CA. 2 meter hoog, opgedeeld in 6 vertrekken. Deze ruimte biedt u erg veel mogelijkheden en is zowel van binnenuit als buitenaf toegankelijk.

Indeling;

Begane grond;
Entree, hal met toilet, garderobe en trapopgang, ruime woonkamer voorzien van sfeervolle open haard. De complete keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Naast de keuken bevindt zich de bijkeuken met meterkast en trap naar de kelder. Vanuit de woonkamer is er toegang naar het kantoor met daarachter een royale slaapkamer, aansluitend een complete badkamer met toilet.

Eerste verdieping
Hal, 3 slaapkamers met inbouwkasten, de 2e complete badkamer met toilet.

Tweede verdieping;
Vlizotrap naar zolderberging.

Kelder;
Geheel onderkelderde ruimte 130 m2, opgedeeld in 6 vertrekken, voorzien van een aantal koekkoeks voor lichtinval en verwarming.

Algemeen;
Mogelijkheid om extra bosgrond van ca. 4000 m2 bij te kopen.
Slaapkamer met badkamer op de begane grond.
De woning biedt 2 garages.
Kwalitatief degelijk gebouwd met hoogwaardige materialen.
Gelegen op een ruim perceel.
Locatie nabij de internationale school in Eerde.
Fraai aangelegde tuin met diverse terrassen.
Goed geïsoleerd, energielabel C
Nefit ProLine met hoge capaciteit HR- combi ketel uit 2012


Een woning met erg veel mogelijkheden voor kantoor, bedrijf of misschien wel een bed en breakfast.


Wikipedia
Ommen is ontstaan op een rivierduin bij een doorwaadbare plaats in de rivier de Vecht. Dit is goed zichtbaar rondom het Kerkplein, dat hoger is gelegen dan de straten ten zuiden en ten oosten van de kerk. De plaatsnaam verschijnt voor het eerst in 1133: Engelbertus de Umme is dan een van de getuigen bij een schenking van goederen aan de abdij Klarholz in Westfalen.

In 1248 kreeg Ommen stadsrechten van bisschop Otto III van Utrecht. De oorspronkelijke akte is verloren gegaan, hetgeen bij heel wat steden het geval is. Een document dat daarvoor moest doorgaan wordt algemeen als onecht beschouwd: het handschrift is 17e-eeuws en bevat zelfs het verkeerde jaartal (1208). Niettemin doet de inhoud authentiek aan. De naam van de bisschop wordt vermeld met een achttal getuigen, onder wie ridders en de toenmalige schouten van Salland en Vollenhove. Andere bewijzen voor de oude papieren van Ommen als stad zijn de brieven uit 1343 en 1346, waarin bisschop Jan van Arkel de rechten bevestigt. Aan een charter uit 1336 hangt het stadszegel van Ommen, waarvan het huidige gemeentewapen is afgeleid.

In de tijd van het Hanzeverbond, tot ongeveer 1500, waren er in deze regio een aantal belangrijke Hanzesteden als Kampen, Zwolle en Deventer. Deze zogeheten Gemeene of Principaalsteden zochten contact met kleinere steden en dorpen in hun achterland. In Overijssel was een groot aantal van deze Bijsteden aan een van de grote IJsselsteden gelieerd. Zo was de stad Ommen, met onder andere Hasselt, Gramsbergen, Oldenzaal en Enschede verbonden met de destijds belangrijke handelsstad Deventer. Behalve landbouwproducten had men in Ommen niets voor handel en transport te bieden. De geringe betrokkenheid van Ommen bij de Hanze was uitsluitend te wijten aan de ligging aan een toen belangrijke vaarverbinding via de Vecht.

Ommen had tot begin 20e eeuw een centrumfunctie in de regio. Er zetelden diverse overheidsorganisaties in de stad, zoals het belastingkantoor en het kantongerecht. Het kantongerecht was vanaf 1838 de voortzetting van het in 1811 ingestelde vredegerecht Ommen. Bij het opnieuw vastleggen van de rechtsgebieden in Overijssel in 1933 werd het samen met de kantongerechten van Goor en Kampen opgeheven.

Stad en Ambt Ommen
Tot 1811 bestonden er twee bestuurlijke organisaties. Het stadsgericht Ommen, bestaande uit een smalle strook vanaf de Vecht, van de stad tot en met de Ommerschans, werd bestuurd door een eigen Stadsregering. Daarnaast had men het Kerspel of Schoutambt Ommen, als bestuursvorm voor het omliggende platteland. Ambt-Ommen omvatte destijds ook Avereest en Den Ham en werd na 1685 ook wel het schoutambt Ommen en Den Ham genoemd. Bij de introductie van de Franse bestuursorganisatie in 1811 werd Den Ham van het schoutambt Ommen gescheiden en een afzonderlijke gemeente. Het restant van het schoutambt Ommen werd met het stadsgericht Ommen verenigd tot de Mairie Ommen. In 1818 kwam de oude scheiding van de twee gemeenten Stad-Ommen en Ambt-Ommen weer terug, en werd ook Avereest een afzonderlijke gemeente. In 1923 kreeg Ommen opnieuw te maken met een herindeling toen de gemeenten Stad- en Ambt Ommen samen verdergingen als gemeente Ommen. Het oostelijke deel van Lemelerveld, tot dan behorend bij Ommen, werd in 1997 bij de gemeente Dalfsen gevoegd. De gemeente Ommen is dus, tegen de huidige tendens in, steeds kleiner geworden.

In de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw was Ommen het wereldcentrum van de theosofie. Op het landgoed Eerde van Philip baron van Pallandt had Jiddu Krishnamurti de Orde van de Ster in het Oosten gevestigd. Jaarlijks werden op het landgoed de Sterkampen gehouden. In 1929 hief Krishnamurti de orde op, omdat hij tegen persoonsverheerlijking was. De baron verkocht het terrein aan de gemeente Ommen. De Sterkampen gingen tot 1939 door, en Krishnamurti was er jaarlijks gastspreker.

Meer

Neem contact op

iQ Makelaars Vechtdal
Johan Maasse
De Voormars 6a
7731 DD Ommen

T  0529 760 777
E  vechtdal@iqmakelaars.nl

Specificaties

 • SoortWoningen
 • TypeVrijstaand
 • Bouwjaar1976
 • EnergielabelC
 • Slaapkamers4
 • Woonoppervlakte178 m²
 • Perceeloppervlakte6248 m²
 • Woninginhoud824 m³
Meer

Vraag bezichtiging aan