Nieuws

Genoeg kamers voor studenten?

De eerste introductieweken zijn begonnen voor de aankomende studenten. Dit betekent ook dat veel (inter)nationale studenten ook weer op zoek zijn naar een kamer. Afgelopen jaar heeft de toestroom van studenten en het tekort aan kamers voor problemen gezorgd. 

Studenten moesten noodgedwongen uitwijken naar hostels en tentenkampen.

Vorig jaar heeft de politiek en de onderwijsinstellingen beloofd om de problemen rondom betaalbaar woningkort aan te maken middels een actieplan. Het plan richt zich op een aantal punten: meer woningen, ieder jaar voldoende noodopvang en betere woonverlichting voor internationale studenten. Het einddoel is dan ook om binnen tien jaar woningvraag en -aanbod volledig in evenwicht te hebben. 

Bron: NOS

03 september 2019 Meer
Woningmarkt blijkt iets af te koelen in Oost- Nederland

Uit de nieuwste cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) blijkt dat je voor een gemiddelde woning in Oost- Nederland meer betaalt dan voor een woning in de regio Lelystad. In het tweede kwartaal van 2019 steeg de gemiddelde verkoopprijs van een huis met ruim zeven procent naar 308 duizend euro.

In het oosten van het land zijn de verschillen groot in een gemiddelde aankoopprijs voor een woonhuis. Echter lijkt de woningmarkt in verschillende regio’s af te koelen, de prijzen stijgen minder hard, er worden meer woningen verkocht en het aanbod neemt toe. Het aantal verkochte woningen is het hardst gestegen in Lelystad en omgeving. In de regio Zwolle wisselden juist minder eigenaren  van woningen en nam het aantal verkochte woningen juist af.  

Toch heerst er nog steeds een krapte op de Nederlandse woningmarkt waardoor er minder aanbod is. Volgens de makelaarsvereniging is het ‘algemene beeld van de woningmarkt heel positief’.

Bron: De Stentor

01 augustus 2019 Meer
130 nieuwbouwwoningen in Gramsbergen

De woningmarkt in Gramsbergen krijgt een flinke boost dankzij het plan voor de bouw van 130 woningen. Tot 2024 worden de eerste 67 huizen gerealiseerd. De nieuwbouwwoningen komen in het woongebied Garstlanden, aan de zuidoostkant van Gramsbergen. In de afgelopen jaren zijn hier al vele woningen gebouwd. Uit onderzoek blijkt dat er veel vraag is naar starterswoningen, seniorenwoningen, huurappartementen en vrijstaande woningen in Gramsbergen. 

Het plan voor de nieuwbouw voldoet zeker aan de wensen van de bevolking, er worden diverse typen huizen gebouwd. Het gebied waar de woningen naar verwachting zullen komen strekt zich uit ten zuiden van de Hoge Esch en de Oostermaatsteeg en ten noorden van de Garslanden ||| en Het Spijk. Er is een schets gemaakt voor circa 20 vrijstaande, 28 twee-onder-een-kapwoningen, 17 rijwoningen en appartementen voor starters. Ook is er plek voor een groot appartementencomplex.

Bron: De Stentor

18 juli 2019 Meer
Volgende fase in plan de Vlierlanden aangebroken

De Vlierlanden is flink in ontwikkeling. Er worden kavels verkocht, huizen gebouwd en nieuwe gebieden worden klaargemaakt voor de verkoop. De gemeente verwacht op korte termijn de laatste kavel van de eerste fase van het plan verkocht te hebben. Daarom is het nu tijd voor de volgende fase!

De gemeente Ommen wil graag zorgen dat het aanbod passend is voor mensen uit Ommen en is daarom benieuwd naar de woonwensen van de inwoners. Door middel van een vragenlijst is deze informatie opgehaald. Een terugkoppeling van deze uitkomsten is beschikbaar bij de gemeente. Ook gaan zij graag met u in gesprek over uw verwachtingen van de nieuwe woonwijk. Deze mogelijkheid vindt plaats op woensdag 10 juli vanaf 19:00 uur in de hal van het gemeentehuis te Ommen.

Bron: Gemeente Ommen

04 juli 2019 Meer
Provincie Overijssel gaat miljoenen investeren in ‘kanaaldrama’

Tussen de Daarlerveen en Mariënberg gaat de provincie Overijssel tientallen miljoenen euro’s investeren voor het ‘kanaaldrama’. De teller staat momenteel op 170 huiseigenaren die schade hebben gemeld aan hun huis.

Voorheen raakte er al woningen beschadigd in de periode tussen 2011 en 2014. Dit is toen in opdracht van de provincie Overijssel gebeurd om het Kanaal Almelo- De Haandrik geschikt te maken voor grote schepen.

Inmiddels is het besef gekomen dat er maatregelen moeten komen. De provincie heeft al toegezegd om de kosten te dragen als uit onderzoek blijkt dat de schade inderdaad door de werkzaamheden komen.

Tot nu toe krijgen alle 170 bewoners met schade een onafhankelijke schade- experts op bezoek. Ook waar nog geen schade is gemeld. De werkzaamheden aan het kanaal staan gepland in Daarlerveen op 20 augustus en Vroomshoop op 27 augustus.

Bron: De Stentor

02 juli 2019 Meer
100 asbestscans beschikbaar

De provincie Overijssel stelt 100 asbestinventarisaties beschikbaar zodat asbestdaken op gebouwen waar vaak veel kinderen of jongeren komen snel worden aangepakt. Voorbeelden zijn sportaccomodaties, maneges of andere verenigingsgebouwen. De provincie neemt de kosten van de asbestscans voor haar rekening. De actie is beschikbaar voor particuliere eigenaren. 

Het beschermen van jongeren en kinderen tegen blootstelling aan schadelijke asbestvezels is zeer belangrijk voor de provincie Overijssel. Door eigenaren te helpen met het geld voor een asbestscan hoopt de provincie dat men sneller tot uitvoering van een benodigde sanering overgaat. Dakeigenaren kunnen terecht op de website van de aanpak voor asbestdaken om zich aan te melden. De link vindt u hier. 

Bron: Provincie Overijssel

18 juni 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Contact

De Voormars 6A
7731DD Ommen

0529 - 760 777

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

vechtdal@iqmakelaars.nl