Nieuws

Voormalige Hema in Ommen maakt plaats voor woningbouw

Het voormalige Hemagebouw aan de Vechtkade in Ommen maakt plaats voor woningbouw. Het gebouw en de omliggende gebouwen zijn overgenomen door bouwontwikkelaar Ter Steege. Stadswoningen en appartementen vormen de nieuwe entree van Ommen. Aan de Brugstraat komen winkelruimtes.

Na het vertrek van de Hema naar de huidige plek achter het 11 april-plein is de verkoop op gang gekomen. Er is in Ommen veel leegstand in winkelpanden en commerciële panden, waardoor meer winkelruimtes niet wenselijk zijn. Deze unieke plek is daarom uitermate geschikt voor woningbouw. Niet alleen heb je op deze locatie een prachtig uitzicht op de Vecht, maar ook centrum met alle voorzieningen heb je bij de hand.

Voordat dit alles in gang gezet kan worden moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. ook is er nog onduidelijkheid over het aantal huizen en appartementen. Wel zegt Ter Steege dat zij zich richten op het koopsegment en dat het niet per se starterswoningen zijn. De start van de bouw zal waarschijnlijk in 2022 zijn. Tot die tijd zoekt Ter Steege een andere invulling voor het voormalige Hemapand. Na de zomer wil de bouwontwikkelaar een informatiebijeenkomst organiseren voor omwonenden. 

 

Bron: De Stentor (juni 2020)

25 juni 2020 Meer
Lockdown schaadt huizenmarkt niet

Onderzoek van NVM-dochteronderneming Brainbay laat zien dat de huizenmarkt weinig schade ondervindt van de lockdown. Het verkoopaantal lag afgelopen week zelfs 23 procent hoger dan het weekgemiddelde van voor de corona maatregelen.

Ook bij iQ Makelaars merken we dat de lockdown de huizenmarkt niet schaadt. De hypotheekrente is nog steeds laag, dus een woning kopen blijft een goede investering. Er staan nu meer woningen te koop dan een jaar terug. Het gaat om een stijging van 1,4 procent. Als koper heb je meer kans om te slagen.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat woningen nu sneller worden verkocht dan een jaar geleden. Gemiddeld staat een woning nu 29 dagen te koop, terwijl dat een jaar geleden nog 42 dagen was.

Bij iQ Makelaars gaan alle werkzaamheden gewoon door met de richtlijnen van de RIVM in acht genomen. De open huizen maken veelal plaats voor individuele of virtuele bezichtigingen.

 

Bron: Nu.nl

20 mei 2020 Meer
Rijtjeshuizen worden steeds meer waard 

Steeds meer rijtjeshuizen worden meer waard, voornamelijk in dure steden. Onderzoeksbureau Calcasa heeft er een nieuwe term aan dit fenomeen gegeven: de ‘doorsnee miljoenenwoning’.

Volgens Calcasa telt Nederland nu 65.000 huizen die meer dan een miljoen waard zijn. 50 procent van de miljoenenwoningen voldoet nog altijd aan het stereotype beeld: een vrijstaande villa. Maar de laatste jaren is het beeld ook veranderd en zijn er steeds meer andere woningen door de grens van een miljoen euro gebroken. 

Een doorsnee miljoenenwoning is volgens Calcasa dan een tussenwoning of hoekwoning gebouwd na 1945 met een oppervlakte van maximaal 200 vierkante meter. 

Bron: RTL Nieuws

13 mei 2020 Meer
Huis verkopen in Corona-tijd

Een huis verkopen in Corona-tijd lijkt onbegonnen werk. Maar niet voor iQ Makelaars. Ook in deze uitdagende tijden weten zij de juiste koper voor de woning te vinden. Hoe we dat doen? Moderne marketing, strategische planning en hard werken is de sleutel.

Door de onmogelijkheid van open huizen, plannen we meer tijd in voor individuele bezichtigingen. Zo zijn we beschikbaar na 5-en, maar ook op zaterdag. Een aanvraag voor een bezichtiging kan vaak de volgende dag al ingepland worden.

De makelaars van iQ Makelaars Vechtdal maken het verschil door snel te handelen, op zaterdag te werken en moderne marketing in te zetten bij de verkoop van woningen. Geen enkele woning is hetzelfde. iQ Makelaars biedt een unieke verkoopcampagne op maat, helemaal speciaal ingericht en geoptimaliseerd voor de te verkopen woning. 

We merken dat door het Corona-virus de verkoop in Vechtdal wat minder snel op gang komt, maar er zijn nog meer dan voldoende zoekers in de markt. Afhankelijk van de ligging van uw woning, het type en de prijsklasse geven wij u graag een advies op maat.

Waar we eerder een vraagprijs adviseerden met een voorspelling van overbieden, merken we nu dat het beter werkt om de vraagprijs wat hoger aan te houden.

In deze Corona-tijd wordt extra ingezet op de online marketing. Denk hierbij aan speciale Google campagnes waarbij de focus ligt op de sterke punten van de woning. Maar ook een toppositie op Funda of extra advertenties in kwaliteitsbladen als Elsevier of NRC Handelsblad.

Bezichtigingen gaan gewoon door, uiteraard met 1,5 meter afstand. Ook een virtuele bezichtiging behoort tot de mogelijkheden en van elke woning wordt momenteel een video-tour gemaakt.

Wilt u ook uw woning verkopen tijdens het Corona-tijdperk? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden met uw eigen iQ Makelaar in Vechtdal.

08 mei 2020 Meer
Het iQ Makelaars beleid met het oog op het Corona-virus

Omdat woonruimte een primaire behoefte is zullen onze makelaars zo optimaal mogelijk voor u actief blijven tijdens de Corona-perikelen

Algemeenheid afspraken:

In persoonlijk contact hanteren wij een afstand van minimaal 1,5 meter. Ook begroeten wij u graag op een andere manier dan met het geven van een hand. Verder worden de voorzorgsmaatregelen zoals geadviseerd door het RIVM gehanteerd:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Enkel medewerkers van iQ Makelaars die zich 100% voelen zullen werkzaam zijn conform het advies van de RIVM. Indien u zichzelf niet 100% voelt willen wij u vragen om nu geen afspraak in te plannen waar u fysiek bij aanwezig bent. Telefonisch of per e-mail staan wij u uiteraard graag te woord.

Een woning verkopen

Om uw planning geen vertraging op te laten leveren blijven wij actief in advies omtrent waardebepalingen en verkoop zodat wij en u de nodige voorbereidingen kunnen treffen in het verkooptraject. 

Overweegt u uw woning te verkopen, dan komt een makelaar nog steeds bij u langs. Wij zullen immers de woning moeten zien om u een goed advies te kunnen geven. Wij kunnen een persoonlijk gesprek voeren en toch de benodigde afstand bewaren.

Bezichtigingen

Bezichtigingen doen wij met zo min mogelijk personen tegelijkertijd, liefst enkel de mogelijke kopers.

Indien u zich enigszins grieperig voelt vragen wij u om een fysieke bezichtiging af te zeggen.

Indien u wenst worden er ook video bezichtigingen gefaciliteerd middels Facetime, WhatsApp of Skype. U kunt erop vertrouwen dat de aanwezige iQ Makelaars medewerker u volledig en oprecht informeert over de “look & feel” van de woning.

Geplande leveringen

De afspraken bij de notaris zullen volgens de actuele situatie gewoon plaatsvinden. We verwachten hier geen wijzigingen in, anders zullen wij u berichten.

22 april 2020 Meer
Vertrouwen consument in woningmarkt lijkt weer te groeien

Alle maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus hebben ook impact op de woningmarkt. In eerste instantie zagen we een dalende trend in het aantal bezoeken, zoekopdrachten en contactaanvragen via funda. De situatie lijkt zich nu weer wat te normaliseren.

Het aantal kijkers tijdens een bezichtiging neemt wel af, maar de vraag naar woningen is nog steeds hoger dan het aanbod. Virtuele bezichtigingen vormen een belangrijke oplossing tijdens deze periode van social distancing.

 

Bron:  Funda

21 april 2020 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool

Contact

De Voormars 6A
7731DD Ommen

0529 - 760 777

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

vechtdal@iqmakelaars.nl