Nieuws

Zwolle in top vijf van beste steden om te wonen

Uit een ranglijst van grote Nederlandse gemeenten, die is uitgebracht door vastgoedadviseur JLL, blijkt Zwolle in de top vijf te staan. 

In de ranglijst vergeleek JLL 84 Nederlandse gemeenten met meer dan 50.000 inwoners. Er is in de ranglijst gekeken naar demografische groei, de prijzen van woningen, veiligheid en bereikbaarheid. Het doel van de ranglijst is om te onderzoeken welke steden interessant zijn voor beleggers. 

Amsterdam heeft de eerste plek weten te bemachtigen in de zogenoemde Residential Ranking 2020. Dit komt vooral door de economische groei, bereikbaarheid en aantal voorzieningen. Utrecht, Delft en Amersfoort komen op de tweede, derde en vierde plek te staan. Zwolle is op plek vijf gekomen door de positieve economische ontwikkelingen en vooruitzichten. 

Bron: Indebuurt Zwolle

21 februari 2020 Meer
Wonen op recreatiepark straks legaal

Om starters en ouderen te helpen aan een woning, willen regeringspartijen VVD en D66 het wonen op vakantieparken legaliseren. Hiervoor hebben zij minister Stientje van Veldhoven (Wonen) gevraagd om snel in actie te komen. Een meerderheid in de Tweede Kamer is voor het legaliseren van permanente bewoningen.

Het is verboden in de meeste vakantieparken om het hele jaar te wonen. Naar schatting wonen 55.000 mensen illegaal in vakantiewoningen het hele jaar door. Het gaat om veel ouderen maar ook starters die als gevolg van de woningnood geen betaalbare woning kunnen vinden. 

Vakantiehuizen zouden nu al gelegaliseerd kunnen worden. Echter, kost het de gemeente veel tijd en geld om het bestemmingsplan te wijzigen. Daarom doen de meeste gemeenten het niet. 

Als het wonen op een vakantiewoning legaal wordt, zal dit dezelfde rechten hebben als andere inwoners. 

Bron: RTL Nieuws

21 januari 2020 Meer
Omliggende woningen van windmolens slecht voor waarde

De waarden van woningen die in een straal van twee kilometer van windmolen staan, lopen achter op vergelijkbare huizen, volgens onderzoekers.

Volgens onderzoekers van de VU en UVA, is in de periode 1985 tot 2019 de waarde van een woningen in de buurt van een windmolen achter gebleven met 2,1 procent. De effecten zijn bijna twee keer zo sterk geworden na 2011. 

De reden van de daling van waarden zou vooral te maken hebben met steeds hoger wordende windmolens. Hoe hoger, hoe slechter voor de waarden. 

Waardeverlies dat hoger is dan het eigen risico zal moeten worden vergoed door de projectontwikkelaar. Onder de huidige norm is dat eigen risico 2 procent. In de nieuwe Omgevingswet wordt dat 4 procent.

Bron: RTL Nieuws

03 januari 2020 Meer
Steeds meer mensen naar het oosten van Nederland

Volgens de oostelijke provincies moeten de komende 5 jaar 75.000 woningen bij gebouwd worden om de toestroom vanuit de Randstad naar het Oosten te kunnen bijhouden. 

Er zijn namelijk steeds meer mensen die vanuit de Randstad naar het oosten van Nederland verhuizen. Hierdoor ontstaat een woningnood in de oostelijke provincies. Daarom moet er meer geld worden geïnvesteerd worden in nieuwe woningen, vinden de provincies. 

Op 11 november hebben de gemeentes van de provincies een woonakkoord aan minister Van Veldhoven (Wonen) aangeboden dat er meer geld moet komen. De overheid heeft momenteel 1 miljard euro uitgetrokken voor woningbouw in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Groningen. De oostelijke provincies willen dat een deel van die extra middelen wordt ingezet in de woningbouw in steden in Gelderland en Overijssel. De provincies hebben hier zelf al ruim 100 miljoen euro voor gereserveerd. 

Uit cijfers van het CBS blijkt dat vooral gezinnen en ouderen verhuizen richting het oosten. Voornamelijk jongeren die de provincies juist verlaten maar laten hierbij geen huizen achter. In Nijmegen, Arnhem en Ede is het tekort het grootst. 

Bron: RTL Nieuws

05 december 2019 Meer
Ambitieuze plannen voor Vechtzone

Uit samenwerking van Vechtdal Wonen en Gemeente Hardenberg werden ambitieuze plannen gepresenteerd voor de herontwikkeling van de Vechtzone. Het gaat om het gebied tussen de Kruserbrink en de Vecht in Hardenberg. 

De aankomende jaren worden er twee flats gebouwd met 64 huurappartementen. Daarnaast worden er nog 8 garages gesloopt. Op de vrijkomende plek zal Vechtdal Wonen 122 huur- en 35 koopwoningen gebouwd in diverse prijsklassen. 

Bron: Hardenberg.nl

14 november 2019 Meer
Nieuwe woonwijk in havengebied Ommen

In het gebied tussen de oude haven van het Ommerkanaal en de Ommeresstraat wordt een nieuwe woonwijk opgezet. Hier waren eerst diverse bedrijven gevestigd. De woonwijk moet dynamisch worden, men kan er werken, bouwen, showen, eten en winkelen. Daarnaast wordt het een gebied waar verschillende functies elkaar ondersteunen en versterken. 

De fabrieksstraat wordt één van de nieuwe iconen van Ommen. De straat is autovrij en vormt een aangename verbinding tussen de oostelijke wijken en het centrum. Elke woning heeft een individuele uitstraling. De bovenste verdiepingen kunnen terug liggen, bijvoorbeeld met een dakterras, om een speels beeld te geven. De woningen vormen een aaneengesloten gevelrij, ter hoogte van de begraafplaats onderbroken voor een verbinding ‘naar achteren’. De woningen zijn de ruimtelijke begrenzing van het verblijfsgebied. De woningen hebben geen voortuin, alleen een stoepje.

De Stadshof krijgt eigenzinnige herkenbare architectuur en vormgeving. Belangrijke uitdaging daarbij is de beperkt beschikbare hoogte. De Stadshof concentreert zich rond een gemeenschappelijk groen/tuingebied. Parkeren is buiten de hof.

Het gebied Haven West is de afgelopen jaren getransformeerd tot een prettig woongebied en het gebied rondom Haven Oost is object van studie. Zittende bedrijven zijn verplaatst naar de Strangen of de Rotbrink waardoor de milieukwaliteit al sterk verbeterd is. Het havengebied is historisch gezien het oudste industriegebied van Ommen. 

Bron: Ommen nieuws

15 oktober 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool

Contact

De Voormars 6A
7731DD Ommen

0529 - 760 777

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

vechtdal@iqmakelaars.nl