Nieuws

Ambitieuze plannen voor Vechtzone

Uit samenwerking van Vechtdal Wonen en Gemeente Hardenberg werden ambitieuze plannen gepresenteerd voor de herontwikkeling van de Vechtzone. Het gaat om het gebied tussen de Kruserbrink en de Vecht in Hardenberg. 

De aankomende jaren worden er twee flats gebouwd met 64 huurappartementen. Daarnaast worden er nog 8 garages gesloopt. Op de vrijkomende plek zal Vechtdal Wonen 122 huur- en 35 koopwoningen gebouwd in diverse prijsklassen. 

Bron: Hardenberg.nl

14 november 2019 Meer
Nieuwe woonwijk in havengebied Ommen

In het gebied tussen de oude haven van het Ommerkanaal en de Ommeresstraat wordt een nieuwe woonwijk opgezet. Hier waren eerst diverse bedrijven gevestigd. De woonwijk moet dynamisch worden, men kan er werken, bouwen, showen, eten en winkelen. Daarnaast wordt het een gebied waar verschillende functies elkaar ondersteunen en versterken. 

De fabrieksstraat wordt één van de nieuwe iconen van Ommen. De straat is autovrij en vormt een aangename verbinding tussen de oostelijke wijken en het centrum. Elke woning heeft een individuele uitstraling. De bovenste verdiepingen kunnen terug liggen, bijvoorbeeld met een dakterras, om een speels beeld te geven. De woningen vormen een aaneengesloten gevelrij, ter hoogte van de begraafplaats onderbroken voor een verbinding ‘naar achteren’. De woningen zijn de ruimtelijke begrenzing van het verblijfsgebied. De woningen hebben geen voortuin, alleen een stoepje.

De Stadshof krijgt eigenzinnige herkenbare architectuur en vormgeving. Belangrijke uitdaging daarbij is de beperkt beschikbare hoogte. De Stadshof concentreert zich rond een gemeenschappelijk groen/tuingebied. Parkeren is buiten de hof.

Het gebied Haven West is de afgelopen jaren getransformeerd tot een prettig woongebied en het gebied rondom Haven Oost is object van studie. Zittende bedrijven zijn verplaatst naar de Strangen of de Rotbrink waardoor de milieukwaliteit al sterk verbeterd is. Het havengebied is historisch gezien het oudste industriegebied van Ommen. 

Bron: Ommen nieuws

15 oktober 2019 Meer
Bouwprojecten in Oost- Nederland onzeker door stikstof uitspraak

Uit een inventarisatie van De Stentor onder de provincies, gemeenten en waterschappen, blijkt dat duizend projecten onzeker zijn door de stikstof uitspraak. 

Er zijn in totaal 1544 projecten in Overijssel die op losse schroeven staan. Daaronder vallen er 115 onder de provincie die een grote maatschappelijke impact kunnen hebben, bijvoorbeeld de realisatie van Bedrijvenpark A1 langs de snelweg bij Deventer en het veiliger maken van de provinciale weg N340 Zwolle-Ommen, alsmede de aanpak van bedrijventerreinen in Zwolle en Genemuiden. De overige projecten binnen Overijssel vallen onder de verantwoordelijkheid van gemeenten, het rijk of waterschappen. 

Ook in Gelderland staan projecten op losse schroeven.Daarom kijken gemeenten, waterschappen en provincies erg uit naar de rekenmethode waarmee de uitstoot van stikstof opnieuw berekend wordt. Nadat de rekenmethode ontwikkeld is, zal er pas duidelijkheid komen over de stikstof uitspraak in deze regio. De methode wordt komende weken verwacht. 

Bron: De Stentor

01 oktober 2019 Meer
90 nieuwe woningen in Dedemsvaart

De woonwijk Bransveen in Dedemsvaart krijgt er de komende jaren 90 nieuwe woningen bij. Het gaat hierbij onder andere om rijtjeshuizen, twee-onder-1-kap woningen en vrijstaande huizen. Daarnaast is er ook ruimte beschikbaar voor sociale huurwoningen. In de voorgaande jaren zijn er al 175 nieuwe woningen gebouwd, nu zullen daar dus nog vele huizen bij komen. 

De huurwoningen in Bransveen worden door Vechtdal Wonen gebouwd; de overige kavels worden door de gemeente Hardenberg uitgegeven. De bouw van de huizen zal in drie fasen worden voltooid, beginnend aan de zuidkant van Bransveen. Mensen die belangstelling hebben kunnen zich in 2019 nog inschrijven voor een kavel. Deze worden dan in het voorjaar van 2020 uitgegeven en de eerste woningen worden in de zomer van volgend jaar gebouwd. 

Bron: De Stentor

01 oktober 2019 Meer
Genoeg kamers voor studenten?

De eerste introductieweken zijn begonnen voor de aankomende studenten. Dit betekent ook dat veel (inter)nationale studenten ook weer op zoek zijn naar een kamer. Afgelopen jaar heeft de toestroom van studenten en het tekort aan kamers voor problemen gezorgd. 

Studenten moesten noodgedwongen uitwijken naar hostels en tentenkampen.

Vorig jaar heeft de politiek en de onderwijsinstellingen beloofd om de problemen rondom betaalbaar woningkort aan te maken middels een actieplan. Het plan richt zich op een aantal punten: meer woningen, ieder jaar voldoende noodopvang en betere woonverlichting voor internationale studenten. Het einddoel is dan ook om binnen tien jaar woningvraag en -aanbod volledig in evenwicht te hebben. 

Bron: NOS

03 september 2019 Meer
Woningmarkt blijkt iets af te koelen in Oost- Nederland

Uit de nieuwste cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) blijkt dat je voor een gemiddelde woning in Oost- Nederland meer betaalt dan voor een woning in de regio Lelystad. In het tweede kwartaal van 2019 steeg de gemiddelde verkoopprijs van een huis met ruim zeven procent naar 308 duizend euro.

In het oosten van het land zijn de verschillen groot in een gemiddelde aankoopprijs voor een woonhuis. Echter lijkt de woningmarkt in verschillende regio’s af te koelen, de prijzen stijgen minder hard, er worden meer woningen verkocht en het aanbod neemt toe. Het aantal verkochte woningen is het hardst gestegen in Lelystad en omgeving. In de regio Zwolle wisselden juist minder eigenaren  van woningen en nam het aantal verkochte woningen juist af.  

Toch heerst er nog steeds een krapte op de Nederlandse woningmarkt waardoor er minder aanbod is. Volgens de makelaarsvereniging is het ‘algemene beeld van de woningmarkt heel positief’.

Bron: De Stentor

01 augustus 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool

Contact

De Voormars 6A
7731DD Ommen

0529 - 760 777

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

vechtdal@iqmakelaars.nl