Nieuws

Vechtdal heeft de prestatieafspraken voor huurwoningmarkt 2021 al gemaakt

Samen met de Woningstichting Vechtdal Wonen, Stichting Huurdersorganisatie Beter Wonen en Stichting Huurdersbelangen Hardenberg gaat de gemeente Hardenberg zorgen voor voldoende en passende huurwoningen in de gemeente voor 2021. De afspraken zijn ondertekend om de woonambities te realiseren. 

Volgens de wethouder Martijn Breukelman wordt er gebouwd naar de behoefte van de juiste doelgroep. Hierdoor gaan de stichtingen juist samenwerken met de gemeente. Er worden afspraken gemaakt over hoeveel huurwoningen erbij komen, duurzaamheid, levensloopbestendig bouwen en de leefbaarheid in de wijk. 

De gemaakte afspraken richten zich op de huurwoningmarkt en concrete vertalingen van ambities uit het programma. Zo willen de woonpartners in 2021 samen zorgen voor een perfecte match tussen vraag en aanbod. De partijen zoeken daarom uit of huurwoningen in 2021 versneld kunnen gebouwd worden. 

 

Bron: Hardenberg.nl
17 december 2020

22 december 2020 Meer
Ondanks de corona crisis blijven de huizenprijzen stijgen in Overijssel

In het afgelopen kwartaal zijn in heel Overijssel de huizenprijzen fors duurder dan het jaar ervoor. Ondanks dat de corona crisis door heel Nederland heerst, blijkt uit de kwartaalcijfers van de NVM.

Overijssel is door de NVM opgedeeld in 6 regio’s. In Almelo/Tubbergen stijgen de huizenprijzen het hardst met maar liefst 15,7 procent in vergelijking met vorig jaar.

In de andere vijf regio’s noteerde NVM een forse stijging. In de kop van Overijssel betaal je gemiddeld 8,8 procent meer voor een woning, terwijl in omgeving Zwolle 9,5 procent, omgeving Raalte 10,8, omgeving Hardenberg 10,1 procent en hengelo/Enschede 12,1 procent de prijzen eveneens stegen. 

In heel het land blijven de huizenprijzen stijgen, een Nederlandse woning is gemiddeld 11,6 procent duurder dan een jaar geleden.

 

Bron: RTV Oost
15 oktober 2020

17 november 2020 Meer
Mol’nhoek wordt de naam voor nieuwe woonwijk Ommen

Mol’nhoek wordt de naam van het nieuwe woongebied tussen Haven West, Schurinkstraat en Strangeweg in Ommen.

Eerder werd dit gebied aangeduid als “Havengebied West”. Op woensdag 28 oktober aanstaande wordt het nieuwe naambord in de nieuwe woonwijk onthuld. 

Lees hier het hele artikel. 

26 oktober 2020 Meer
Vereniging Eigen Huis wil andere taxatieregels

Vanaf volgend jaar moeten huiseigenaren die een hypotheek willen afsluiten of wijzigen, verplicht een traditioneel taxatierapport laten maken. Er wordt nu aangestuurd op de Nederlandse Bank een uitzondering maakt op het nieuwe Europese richtsnoer. Volgens Vereniging Eigen Huis kost het veel tijd en geld maar levert het niets extra’s op. 

Er moet vanaf juni 2021 verplicht een traditioneel taxatierapport worden opgesteld wanneer iemand een hypotheek wil afsluiten. Het rapport kost 400 tot 500 euro, terwijl op dit moment een model taxatie van een paar tientjes vaak genoeg is. Vanaf 2022 geldt dit ook voor huizenbezitters die hun lopende hypotheek willen wijzigen voor bijvoorbeeld een verbouwing. 

Bron: RTL Z

10 september 2020 Meer
Vlierlanden fase 2 van start!

Eindelijk mag de bouw van Vlierlanden fase 2 beginnen. Verschillende Overijsselse projecten wachten al maanden op een vergunning, die de provincie lang niet kon geven vanwege de stikstofcrisis. Door de snelheidsverlaging op snelwegen, kunnen de eerste grote projecten weer verder. 

Drie projecten met in totaal zo’n 380 woningen kunnen van start gaan: Geertruidentuin in Deventer, Vlierlanden fase 2 in Ommen en een project in Belt Schutsloot. Als het aan de provincie ligt, volgen andere grote woningbouwprojecten snel. ‘Denk aan Zandweerd in Deventer en natuurlijk Stadshagen in Zwolle’, aldus een woordvoerder van de provincie.

Dankzij de ecologische toets, een relatief eenvoudige procedure, konden veel kleinere woningbouwprojecten al eerder opgestart worden. Voor grote woningbouwprojecten gelden langere procedures.

Bron: RTV Oost

24 augustus 2020 Meer
Flinke stijging vraag Nederlandse vakantiewoningen door corona

Vanwege de coronacrisis is er veel vraag naar vakantiewoningen in Nederland. Vooral in Zeeland, Friesland en Drenthe zijn met name vrijstaande, grotere recreatiewoningen in trek. Hierdoor stijgt het prijsniveau en wordt het aanbod krap.

Het Financieel Dagblad deed navraag bij Fairs Consult, een organisator van vakantiewoningbeurzen in Nederland en België, en Vakantiehuiswinkel.nl. Volgens de woordvoerder Tom van den Brink van Fairs Consult verschuift de interesse van kopers in coronatijd van een tweede huis in het buitenland naar een vakantiewoning in eigen land.

De verkoopmarkt van vakantiehuizen is bezig met een inhaalslag. In maart en april viel de branche stil door de uitbraak van het coronavirus. In juni en juli werd het erg druk voor de makelaars die gespecialiseerd zijn in vakantiehuizen. Daardoor is er krapte ontstaan in het aanbod. Van den Brink verwacht dat de markt dit jaar zelfs nog groeit, ondanks de coronacrisis.

iQMakelaars Vechtdal krijgt in augustus/september 3 nieuwe recreatiewoningen in de verkoop. Houdt de site daarom goed in de gaten, of neem contact op met iQMakelaars Vechtdal via vechtdal@iqmakelaars.nl.

 

Bron: Vastgoed actueel

07 augustus 2020 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief