Nieuws

Wonen in het centrum van Ommen? Kies voor Kop van West

De woningen of appartementen in de Kop van West zijn een dynamische plek om te wonen in het centrum van Ommen. De Kop van West is het kopstuk van de woonwijk Haven West, midden in Ommen. Dit complex heeft een strakke en moderne uitstraling, maar is ook warm en echt de blikvanger van de wijk. Heeft u interesse om hier in het centrum van Ommen te wonen? Kijk dan snel op deze website

05 maart 2019 Meer
Nieuwbouwwijk Marslanden

Marslanden, een groene, kindvriendelijke nieuwbouwwijk aan de rand van Hardenberg. Met winkels, scholen en zorg om de hoek, zijn alle faciliteiten slechts op loopafstand te bereiken. Een unieke gelegenheid om te genieten van een nieuwbouwwijk direct aan de rand van Hardenberg.

Aan de oever van deze woonomgeving wordt een gunstig gelegen nieuwbouwproject gerealiseerd dat ruimte biedt voor: 32 twee-onder-een-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen.

Hardenberg wordt gezien als een populaire stad in de provincie Overijssel, dat tevens sterk groeit. Diverse monumentale panden verrijken de gemeente Hardenberg met een voortreffelijk historie.

Ongerept natuur en karakteristieke boerderijen maken Marslanden een aantrekkelijke woonomgeving. De moderne winkelcentra van Hardenberg en Dedemsvaart maken het winkelen in de omgeving erg plezierig. Maar ook met een kano de Vecht afvaren, een wandeling maken langs de historische paden of de vrolijkheid in de Klepperstad, behoort bij de gemeente Hardenberg.

De prachtige omgeving van Marslanden is met alle voorzieningen binnen handbereik, het afwisselende landschap verkennen kan per fiets of te voet.

De voordelen van nieuwbouw:

  • Financieel aantrekkelijk: u koopt vrij op naam dus geen overdrachtsbelasting en ook de makelaars- en notariskosten zijn inbegrepen
  • Door de lage hypotheekrente is kopen momenteel in veel gevallen aantrekkelijker dan huren
  • Minder eigen geld nodig omdat kosten koper niet aan de orde is
  • Alles inrichten naar eigen smaak
  • Lage energiekosten
  • Alles nieuw met volledige garantie

Bron: hardenbergwonen.nl
Datum: 23-11-2018

26 november 2018 Meer
Landelijk wonen in de Vlierlanden

Er wordt een nieuw woningbouwproject in de Vlierlanden gerealiseerd, waar voornamelijk rust, ruimte en duurzaamheid bij elkaar komt. Er zijn verschillende soorten kavels beschikbaar om het huis van je dromen te verwezenlijken. Een mooie voorbeeld is De Vlierbrink, waar je de mogelijkheid krijgt om een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning te bouwen. En ook in Boerenerven krijg je de gelegenheid te bouwen aan jouw eigen boerderijwoning.

De Vlierbrink

De kern van de woonbuurt van de Vlierlanden is de Vlierbrink, deze kern vormt een echte dorpse en landelijke uitstraling met zowel vrijstaande woningen als twee-onder-een-kapwoningen, maar beschikt ook over rijenwoningen. Het is mogelijk om de huis van je dromen te bouwen op één van de kavels die beschikbaar zijn. In De Vlierbrink is ruimte voor verschillende typen woningen, waardoor er een afwisselend beeld ontstaat. Een woning bouwen in De Vlierbrink geeft veel vrijheid om jouw woonwens te laten vervullen. 

Boerenerven

Wat wonen in de Boerenerven zo uniek maakt is de locatie, er heerst veel rust en ruimte. Maar tegelijkertijd is het met alle gemakken voorzien en vindt je op een steenworp afstand de faciliteiten van een stad. In woonsfeer Boerenerven is het mogelijk een vrijstaande boerderijwoning of erfwoning te bouwen. De landelijke woningen in Boerenerven zijn traditionele boerderijen en schuren en vormen een idyllisch plaatje. In Boerenerven creëer jij eigen sfeervolle woonboerderij en voel je je al gauw thuis.

Bron: devlierlanden.nl
Datum: 23-11-2018

26 november 2018 Meer
Daling woningtransacties

Het aantal woningtransacties in de provincie Utrecht is in de eerste negen maanden van het jaar met 9,5 procent gedaald ten opzichte van 2017. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster.

De afname is in Utrecht relatief groot. Alleen in Noord- en Zuid-Holland liep het aantal transacties nog verder terug, met respectievelijk 10,8 en 10,4 procent. In minder dichtbevolkte provincies als Zeeland, Groningen en Drenthe was de daling minimaal. De totale landelijke terugloop was 7,8 procent.

De daling van het aantal verkochte huizen komt vooral door een slappe septembermaand. Vorige maand wisselden in Nederland 16.449 huizen van eigenaar, ruim 20 procent minder dan een jaar eerder. Ook ging het hier om de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht waar de daling het meest voorkwam.

Volgens makelaarsvereniging NVM zit de woningmarkt op slot, doordat het aanbod koopwoningen klein blijft terwijl de vraag groeit. De huizenprijzen stijgen zo hard dat hele groepen niet meer in aanmerking komen voor een koophuis, zegt de NVM.

Bron: RTV Utrecht

17 oktober 2018 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Contact

De Voormars 6A
7731DD Ommen

0529-760777

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

vechtdal@iqmakelaars.nl