iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
245 reviews
iQ Makelaars Funda
9.6 10

Steeds meer mensen naar het oosten van Nederland

minder dan 1 min..

Terug

Volgens de oostelijke provincies moeten de komende 5 jaar 75.000 woningen bij gebouwd worden om de toestroom vanuit de Randstad naar het Oosten te kunnen bijhouden. 

Er zijn namelijk steeds meer mensen die vanuit de Randstad naar het oosten van Nederland verhuizen. Hierdoor ontstaat een woningnood in de oostelijke provincies. Daarom moet er meer geld worden geïnvesteerd worden in nieuwe woningen, vinden de provincies. 

Op 11 november hebben de gemeentes van de provincies een woonakkoord aan minister Van Veldhoven (Wonen) aangeboden dat er meer geld moet komen. De overheid heeft momenteel 1 miljard euro uitgetrokken voor woningbouw in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Groningen. De oostelijke provincies willen dat een deel van die extra middelen wordt ingezet in de woningbouw in steden in Gelderland en Overijssel. De provincies hebben hier zelf al ruim 100 miljoen euro voor gereserveerd. 

Uit cijfers van het CBS blijkt dat vooral gezinnen en ouderen verhuizen richting het oosten. Voornamelijk jongeren die de provincies juist verlaten maar laten hierbij geen huizen achter. In Nijmegen, Arnhem en Ede is het tekort het grootst. 

Bron: RTL Nieuws

Publicatiedatum 05/12/2019