iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.6 10

Overdrachtsbelasting voor starters van de baan?

iQ Makelaars

Vanaf 1 januari 2021 betalen starters op de woningmarkt geen overdrachtsbelasting bij de aanschaf van hun eerste koopwoning. Volgens Haagse bronnen, wordt dit nieuws op Prinsjesdag 2020 bekendgemaakt.

Op dit moment betalen huizenkopers 2 procent van de waarde van de woning aan overdrachtsbelasting. Voor kopers tussen de 18 en 35 jaar die een eerste huis kopen zou deze overdrachtsbelasting dus komen te vervallen. Dat scheelt op een koophuis van 250.000 euro al snel 5.000 euro.

Voor beleggers en particuliere investeerders verhoogt het kabinet de overdrachtsbelasting. Kopers die meerdere woningen bezitten gaan volgens de bronnen per januari 2021 maarliefst 8 procent overdrachtsbelasting betalen.

Jonge woningzoekers krijgen met deze regeling een voordeel ten opzichte van beleggers en particuliere investeerders op de starterswoningen. Dat lijkt fantastisch nieuws voor starters. Toch zijn experts kritisch over deze maatregel. Zij verwachten een verdere stijging van huizenprijzen van starterswoningen door deze maatregel .

Deel dit artikel
   minder dan 1 min.      10 september 2020