iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.6 10

Flinke stijging vraag Nederlandse vakantiewoningen door corona

minder dan 1 min..

Terug

Vanwege de coronacrisis is er veel vraag naar vakantiewoningen in Nederland. Vooral in Zeeland, Friesland en Drenthe zijn met name vrijstaande, grotere recreatiewoningen in trek. Hierdoor stijgt het prijsniveau en wordt het aanbod krap.

Het Financieel Dagblad deed navraag bij Fairs Consult, een organisator van vakantiewoningbeurzen in Nederland en België, en Vakantiehuiswinkel.nl. Volgens de woordvoerder Tom van den Brink van Fairs Consult verschuift de interesse van kopers in coronatijd van een tweede huis in het buitenland naar een vakantiewoning in eigen land.

De verkoopmarkt van vakantiehuizen is bezig met een inhaalslag. In maart en april viel de branche stil door de uitbraak van het coronavirus. In juni en juli werd het erg druk voor de makelaars die gespecialiseerd zijn in vakantiehuizen. Daardoor is er krapte ontstaan in het aanbod. Van den Brink verwacht dat de markt dit jaar zelfs nog groeit, ondanks de coronacrisis.

iQMakelaars Vechtdal krijgt in augustus/september 3 nieuwe recreatiewoningen in de verkoop. Houdt de site daarom goed in de gaten, of neem contact op met iQMakelaars Vechtdal via vechtdal@iqmakelaars.nl.

 

Bron: Vastgoed actueel

Publicatiedatum 07/08/2020