iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.6 10

Minister in actie als gemeenten afspraken woningbouw niet nakomen

minder dan 1 min..

Terug

Als gemeenten aan het treuzelen zijn met het realiseren van woningbouwplannen wil Minister Hugo de Jonge ingrijpen. Om deze reden wil hij wettelijk gaan regelen dat hij doorzettingsmacht krijgt. 

 

In het Nationale Woon-en Bouwagenda en het programma Woningbouw presenteert het kabinet de nieuwe maatregelen. Hiermee willen zij meer regie krijgen. Niet alleen om meer woningen te realiseren, ook om huizen betaalbaar te houden en die aansluiten bij de behoeften. 

 

De minister wil bindende afspraken maken met provincies en gemeenten over de woningbouwproductie. Daarnaast wil hij nauwlettend in de gaten houden of de afspraken daadwerkelijk worden nageleefd. Mocht dat niet het geval zijn, wil hij dwingende maatregelen nemen. 

 

Het kabinet wil komende jaren het bouwtempo fors opvoeren. Per jaar moeten straks 100.000 nieuwe huizen worden gebouwd. Voor dit en komend jaar gaat dat helaas niet meer lukken. Hierdoor stopt de teller op ongeveer 80.000 en 90.000 woningen. Volgens de Minister kan in 2024 het streefcijfer wel gehaald worden. 

 

 

Bron: RTL Nieuws

11 maart 2022

Publicatiedatum 25/03/2022