iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.6 10

Nieuwe woonwijk in havengebied Ommen

minder dan 1 min..

Terug

In het gebied tussen de oude haven van het Ommerkanaal en de Ommeresstraat wordt een nieuwe woonwijk opgezet. Hier waren eerst diverse bedrijven gevestigd. De woonwijk moet dynamisch worden, men kan er werken, bouwen, showen, eten en winkelen. Daarnaast wordt het een gebied waar verschillende functies elkaar ondersteunen en versterken. 

De fabrieksstraat wordt één van de nieuwe iconen van Ommen. De straat is autovrij en vormt een aangename verbinding tussen de oostelijke wijken en het centrum. Elke woning heeft een individuele uitstraling. De bovenste verdiepingen kunnen terug liggen, bijvoorbeeld met een dakterras, om een speels beeld te geven. De woningen vormen een aaneengesloten gevelrij, ter hoogte van de begraafplaats onderbroken voor een verbinding ‘naar achteren’. De woningen zijn de ruimtelijke begrenzing van het verblijfsgebied. De woningen hebben geen voortuin, alleen een stoepje.

De Stadshof krijgt eigenzinnige herkenbare architectuur en vormgeving. Belangrijke uitdaging daarbij is de beperkt beschikbare hoogte. De Stadshof concentreert zich rond een gemeenschappelijk groen/tuingebied. Parkeren is buiten de hof.

Het gebied Haven West is de afgelopen jaren getransformeerd tot een prettig woongebied en het gebied rondom Haven Oost is object van studie. Zittende bedrijven zijn verplaatst naar de Strangen of de Rotbrink waardoor de milieukwaliteit al sterk verbeterd is. Het havengebied is historisch gezien het oudste industriegebied van Ommen. 

Bron: Ommen nieuws

Publicatiedatum 15/10/2019