iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.6 10

Voormalige Hema in Ommen maakt plaats voor woningbouw

minder dan 1 min..

Terug

Het voormalige Hemagebouw aan de Vechtkade in Ommen maakt plaats voor woningbouw. Het gebouw en de omliggende gebouwen zijn overgenomen door bouwontwikkelaar Ter Steege. Stadswoningen en appartementen vormen de nieuwe entree van Ommen. Aan de Brugstraat komen winkelruimtes.

Na het vertrek van de Hema naar de huidige plek achter het 11 april-plein is de verkoop op gang gekomen. Er is in Ommen veel leegstand in winkelpanden en commerciële panden, waardoor meer winkelruimtes niet wenselijk zijn. Deze unieke plek is daarom uitermate geschikt voor woningbouw. Niet alleen heb je op deze locatie een prachtig uitzicht op de Vecht, maar ook centrum met alle voorzieningen heb je bij de hand.

Voordat dit alles in gang gezet kan worden moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. ook is er nog onduidelijkheid over het aantal huizen en appartementen. Wel zegt Ter Steege dat zij zich richten op het koopsegment en dat het niet per se starterswoningen zijn. De start van de bouw zal waarschijnlijk in 2022 zijn. Tot die tijd zoekt Ter Steege een andere invulling voor het voormalige Hemapand. Na de zomer wil de bouwontwikkelaar een informatiebijeenkomst organiseren voor omwonenden. 

 

Bron: De Stentor (juni 2020)

Publicatiedatum 25/06/2020