iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.6 10

Energielabel aanvragen bij verkoop woning

Wat is het energielabel? 

Een energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. In 2015 heeft de overheid besloten om alle woningen in Nederland een voorlopig energielabel toe te kennen, om hiermee huiseigenaren bewust te maken van de (on)zuinigheid van hun woning. Wanneer je van plan bent om jouw woning te verkopen is het verplicht om dit voorlopige energielabel om te zetten naar een definitief energielabel. Per januari 2021 is besloten dat dit niet meer online aangevraagd kan worden, maar dat hiervoor een afspraak met externe adviseur gemaakt moet worden.

Ben jij benieuwd naar het energielabel van jouw woning? Of ben je benieuwd hoe je jouw huis kunt verduurzamen? Neem dan contact op met iQ Makelaars Vechtdal. Wij helpen je graag verder.

Neem gerust contact op

Energielabel aanvragen

Dáárom kies je voor iQ Makelaars Vechtdal:

  • Flexibel beschikbaar: ook op zaterdag en in de avonduren
  • Altijd een scherp makelaarstarief
  • Veel kennis van de lokale markt
  • Groot landelijk netwerk van makelaars

energielabel aanvragen vechtdal

Waarom moet ik een energielabel aanvragen? 

Wanneer je een woning wilt verhuren of verkopen is het verplicht om een geldig energielabel te kunnen tonen. Zo krijgen kopers goed inzicht in de energieprestaties en zuinigheid van de woning. Het label kan varieren van zeer onzuinig (label G) tot zeer zuinig (label A+++), en dit kan natuurlijk van grote invloed zijn op de uiteindelijke beslissing die een potentiële koper maakt. Wanneer er geen definitief energielabel verkregen is voordat de sleutels zijn overgedragen, riskeer je als verkoper of verhuurder een hoge boete.

Aanvragen van andere keuringen

Via onderstaand formulier kun je een aanvraag doen voor een energielabel. Deze wordt uitgevoerd door een externe partij. Naast een energiekeuring biedt deze partij nog meer diensten aan, zoals een bouwtechnische keuring of een asbest-inventarisatie. Vul gerust jouw gegevens in om te zien welke diensten voor jou beschikbaar zijn.

Neem contact met ons op

Weten welk energielabel jouw woning heeft?

Vraag gratis advies

Energielabel door Perfectkeur

Voor de aanvraag van een energielabel hebben wij de expertise ingeschakeld van een deskundige organisatie: Perfectkeur. Het is belangrijk dat dit door een onafhankelijke partij gedaan wordt. Bij iQ Makelaars zijn we immers gespecialiseerd in de aan- en verkoop van woningen, en niet in het keuren van energieprestaties.

Perfectkeur is een geheel onafhankelijke organisatie. Tijdens een afspraak neemt een van hun adviseurs alle gegevens op die nodig zijn voor een energieprestatie-berekening. Vervolgens worden deze gegevens deskundig uitgewerkt tot een energielabel. Zo ben je verzekerd van het juiste advies en een correcte uitwerking van de energiezuinigheid door professionals.

 

Vraag jouw inspectie door Perfectkeur nu aan via onderstaand formulier!